COVID informacije

Veseli nas, da po obdobju velikega zmanjšanja letalskih prevozov zaradi Covida vse več letalskih prevoznikov najavlja ponovne vzpostavitve letalskih prevozov. Seveda morajo tako letalski prevozniki, letališča in potniki ravnati v skladu z navodili, ki veljajo v posamezni državi glede preprečevanja širjenja okužb z covid-19. Letališča imajo posebne zahteve, skladno z navodili držav, WHO in IATE, s katerimi se je potrebno seznaniti ter jih dosledno upoštevati (potniki in zaposleni na letališčih).

Na letališčih je obvezno:

nošenje mask (odvisno od letališča/ prevoznika: medicinska oz. FPP2, pravočasna menjava le teh)
razkuževanje rok ob prihodu na letališče
medsebojna razdalja najmanj 1,5 do 2 m
prepoved zbiranja v večjih skupinah – letališča imajo urejene posebne razporeditve – usmerjanja
priporočen prihod na letališče vsaj 2,5 do 4 ure pred odhodom letala (odvisno od prevoznika/ letalske družbe, notranjih ali medcelinskih letov, itd.)
pri vstopu na letališče oz. na terminal merjenje telesne temperature
Potnikova dolžnost je, da se dobro pozanima glede vseh njegovih obveznosti (morebitno izpolnitev obrazca za samoprijavo), zahteve držav (preko katerih potuje, v katero potuje oz. se vrača), pogoj PCR ali HAG testa, priporočljive prijave na let – check inn online, raznih restrikcij, itd. Hrano in pijačo prevozniki (zaradi trenutnih covid restrikcij in zahtev) strežejo v omejenem obsegu.

IATA COVID news: https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.html Preverite ažurne/najnovejše COVID INFORMACIJE na spletu. Za dodatno pomoč in pojasnila nas kontaktirajte na tel. 01 4210 555.

V VEDNOST: Za potnikove morebitne težave in nevšečnosti pri prehodu meja, agencija Avioborza d.o.o. ne prevzemamo nikakršnih odgovornosti.

Potnikom svetujemo, da pred vsakim potovanjem preverijo morebitne omejitve. Lahko, da so nekatera potovanja dovoljena le za določene namene (npr. poslovni dogodki), turistična potovanja so morda izvzeta. Več podrobnosti najdete na: PREHAJANJE MEJA: https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/prehajanje-meja